Lifestyle newborn & baby fotografie

Ik neem niets mee (dus geen kussens en props) en fotografeer alleen met een lichtgevoelige lens en geen flits. Het is dus belangrijk dat de ruimtes waarin ik fotografeer daar licht genoeg voor zijn (daglicht).

Meestal moet je denken aan de slaapkamer van de ouders (baby liggend op het bed, hele familie zittend op het bed), de babykamer, eventueel een zolder als daar mooi licht is en in de huiskamer. Het is belangrijk dat er niet veel rommel ligt en dat de ruimtes warm zijn. Ook op het bed graag neutraal kleurige lakens of dekbed neerleggen (geen bonte patronen of extreme kleuren).

Jullie mogen de baby steeds verleggen, we doen alleen natuurlijke houdingen, dus hoe de baby normaal gesproken ook zou liggen.

Ik kan beginnen met foto’s van de baby op het bed (op de rug, als de baby het ok vindt eventueel op de zij en buik), dan met de moeder (e.g. voor het raam) en hierna met de vader. Dan iedereen samen (voor het raam of op het bed). Ook foto’s met broertjes en of zusjes kunnen gemaakt worden.

Na de slaapkamer andere ruimtes, wat jullie willen. Momenten als badderen en voeden kunnen ook gefotografeerd worden, maar met name knuffelen ed, de interactie van de baby met de ouders en andere kinderen is mooi om te fotograferen. Doorkijkjes en spiegels geven een leuk effect.

Verder kun je de baby eventueel van kleding wisselen tussendoor, maar het moet niet te onrustig voor de baby worden.